Francia motorszerzet a 30-as évekből

Bár a II. Világháború maga egy borzalmas esemény, számtalan nagyszerű technológia látott napvilágot a hatására. A németek, példának okáért, egy tankot és egy motorkerékpárt kereszteztek, ami egy különösképpen furcsa szerzetet eredményezett. Ámbár nem csak számtalan innováció látott napvilágot, hanem bizony sokfajta próbálkozás már akkor kudarcra volt ítélve, amikor kitalálták.

Képtalálatok a következőre: Mercier Moto Chenille ca 1939

Ilyen volt a franciák meglehetősen megmosolyogtató külsejű „bestiája”, ami a Mercier Motor Chenille nevet viselte.

Hát, mit ne mondjak, különös érzés végignézni, ahogyan ez megy.

Adrien Mercier, aki egy feltaláló volt, kicsike mopedeket épített Franciaországban. A ’30-as évek során, amikor már látszódott, hogy a háború elkerülhetetlen, elkezdett dolgozni a saját motorján, amelyet lánctalpakkal szerelt fel. Az eredmény pedig a Chenille lett, ami magyarul annyit tesz, hogy hernyó. Na jó, lánctalpat is jelent ám.

A finoman szólva sem hétköznapi megjelenést egyértelműen az első lánctalp okozza, amely 150 mm széles. Egy 350 köbcentis JAP motor hajtja meg ezt a szerkentyűt. A három sebességes gépállat 10 lóerő leadására képes 3000-es fordulatnál. A Chenille hátulja baromi egyszerű, nincsen más csak a hátsó kerék, ülés, na meg a tank. Végsebessége 65 km/óra, s a videóból látható, hogy kis sebességnél milyen borzasztó nehezen lehet ezzel manőverezni. Azt, hogy a motor mennyire ritkaságszámba megy, pontosan jól jelzi, hogy mindössze öt darab készült el belőle.

Forrás:
https://www.rideapart.com/articles/404210/cycleweird-1937-mercier-motor-chenille/

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s