Aukcióra bocsájtják a 125 köbcentis 4 hengeres Ducatit

Mondhatni, igazán egyedi darabban részesül az a szerencsés vásárló, aki elég pénzt tud letenni az asztalra ahhoz, hogy hazavihesse az 1964-es Ducatit.

A Bohams által lebonyolítandó Stafford Sale aukció keretein belül bocsájtják eladásra Giancarlo Morbidelli motorját. Ahogyan az aukción megjelenő többi motor, úgy ez a Ducati is a Morbidelli Motorcycle Museum épületéből érkezik eladásra, Pesaróból. Giancarlo Morbidelli február 10.-én hunyt el, hosszú betegséget követően, s a rendezvényt még elhunyta előtt szerették volna megtartani. Mindazok mellett, hogy megalkotott egy sikeres könnyűsúlyú, versenyképes márkát, amelynek a 125-ös motorjai három világbajnokságot nyertek az 1970-es évek közepe táján, Morbidelli 40 éven keresztül építette fel bámulatos, egyáltalán nem szokványos gyűjteményét az olasz versenymotorokból, beleértve a Benelliket és a Ducatikat.

A négy hengeres, 125-ös Ducati volt az egyik igazán lehengerlő motorkerékpár, amely Fabio Taglioni tervezésének eredménye volt.

Érdemes beszélni arról is, hogy mit tudott ez a Ducati és miért érezhető, hogy piszkosul tetszik a motor? Hiszen a külseje nem éppen impozáns, azonban nézzen ki akárhogy, nálam mentséget élvez a technikai paramétereivel, amik az igazán szívet dobogtató érzést nyújtják, már csak az olvasása közben is.

Fabio Taglioni versenygépe mindamellett, hogy négy hengerrel üzemelő 125-ös motorkerékpár, 23 lóerő leadására képes, 15.000-es fordulatig forog el, nyolc sebességes, az egész motor mindössze 85 kg, s hogy fokozva legyenek az élvezetek, végsebessége 200 km/óra. Ezek az adatok azért bámulatosak, mert a motor 1965-ben született – 15 évvel azután, hogy Taglioni papírra vetette az első vázlatot. Nem véletlen, hogy ez a gép a többhengeres Grand Pix verseny történelmének egyik legérdekesebb fejezete.

Viszont, mennyibe is kerülhet egy ilyen vas? Hát, már az elejétől fogva sejthető, sőt, tudható volt, hogy nem lesz olcsó. A pontos ára 500.000 font, tehát 193.783.000 forint. A motorkerékpár április 25-26 között kerül eladásra. Leendő tulajdonosa igazán büszke lehet majd gépére.

Források:
https://www.motorcyclenews.com/news/bonhams-spring-stafford-sale/
https://www.motorcycleclassics.com/classic-italian-motorcycles/classic-ducati-motorcycles/ducati-125cc-gp-four-zm0z19jfzhur

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s