2050-re Indonézia is teljesen elektromosba kíván átmenni

A keleti ország beáll azok sorába, akik egy bizonyos időn belül lekívánják cserélni belsőégésű járműveiket elektromosra.

Hangtalan szörnyeteg némelyik villanymotor

Fontos dátum mindehhez kapcsolódóan 2040, amikor ugyanis már csak elektromos motorokat és elektromos robogókat szeretnének piacra dobni, rá 10 évre pedig, 2050-től az autók piacán is ugyanez volna a felállás. Igen komoly összeget fektet az indonéz állam a villanyszegmens fejlesztésébe, egészen pontosan egy olyan cég képében, mely egyenesen az akkumulátorok gyártására reflektál. A becsült összeg, amit ebbe a cégbe fektettek, 1,3 milliárd dollár.

Best electric motorbikes of 2019 - Motoring Bermuda
Több ország is halad abba az irányba, mint Indonézia. Ilyen például Norvégia, ami 2025-ben köszön el a belsőégésű járművektől

Hogyan néznek ki pontosan a további tervek? 2030-ra 600.000 elektromos autó, míg 2,5 millió villanymotor és villanyrobogó a cél, plusz, ha mindez nem volna elég, világelsők akarnak lenni az elektromos jármű specifikus akkumulátorgyártás területén is. Nagy előnye, hogy rengeteg nikkel laterit érc áll rendelkezésére az ország területén, kibányászásra várva, amit a lítium-ion aksi gyártásnál felhasználnak.

A közlekedési szektorban nem állnak meg annak érdekében, hogy zöldek legyenek, 2056-ra az összes szénerőművet leakarják állítani, helyettük alternatív energiaforrásokat kívánnak használni.

Your guide to electric motorbikes | EDF

Ami viszont nagyon fontos, hogy nem tiltják be a belsőégésű járműveket, pusztán 2050-től nem fognak egyáltalán piacra dobni újabb modelleket abban a szegmensben. Az egész folyamat, hogy a lecserélődés végbemenjen, hosszú idők munkája lesz. Jelenlegi állás szerint 15 millió regisztrált autó és 112 millió motorkerékpár van forgalomban Indonéziában, melyek 90%-a belsőégésű.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s