A Hayabusa, ami nem Hayabusa

Legalább a köbcenti egyezik? Még csak meg sem közelíti! Nagyobb? A francokat, kisebb! De még mennyire…

Kivételesen nem egy ötlethiányos kínai motorgyártó akar flexelni valamivel, ami nem az övék. A “Majdnem Hayabusa” egy indiai YouTube csatorna, a Vampvideo készítőjének kreálmánya. A baromira Busás felépítés alatt azonban nem egy vehemens blokk lapul, hanem egy szerény, egyhengeres 220 köbcentis erőforrás, ami egy “pöppet” kevesebb lóerőt biztosít az igazi Busánál, pusztán 20 lovacska fogható a ménesbe. Azért két kipufogó befigyel! Egészen pontosan az indiai srác egy Bajaj Pulsar 220-ra húzott rá Hayabusa idomokat. Egy ilyen “bestiával” nem csak menni kell, hanem megállni is, szóval elöl kéttárcsás, hátul egy tárcsás fékek biztosítják a megállást.

Noha furcsán hat a 20 lóerő és a Hayabusa egy mondatban, azért a dizájn eléggé ott van a szeren. Az építés nagyjából 2000 dollárba, ergo majdnem 600.000forintba került, a festés külön 500 dollárba, 141.000 forintot kóstált.

A koma kurva jól lemásolta az eredeti Busát, és fogadni mernék, hogyha csak úgy állna egy parkolóban, akkor a tapasztalatlan szemeket (de olykor még a tapasztaltabbakat is) megtudná téveszteni. Az illúzió pedig akkor omlana romokban, mikor a kolléga ráadja a gyújtást, és megszólal a zenekar.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s