4 elektromos motor debütál a Hondától az elkövetkezendő években

És ez csak a jéghegy csúcsa! Hogy mégis miért? Hiszen a Honda olyan célt tűzött ki maga elé, ami teljesen megváltoztatja a cég jövőjét. 2040-ig szeretnék elérni, hogy teljes mértékben csak és kizárólag elektromos motorok gördüljenek le a gyártósorról. Ha sikerrel járnak, a kitűzött évtől kezdve nem lesz több új belsőégésű Honda motorkerékpár.

Furcsa belegondolni ebbe a célkitűzésbe, és valahol ijesztő is. Viszont, mivel a világban semmi nem stagnál, minden fejlődik, a fejlődés ezzel jár. Hogy mennyire lesz akkor jó döntés, amit most tűztek ki célul, még bőven a jövő zenéje és utólag fog kiderülni.

Ennek a hatalmas tervnek mondhatni, előfutára is lehet a 2024-ig megjelenő első három elektromos motor, amelyek az utcai közeget céloznák meg, teljesítményben pedig nagyjából egy 125 köbcentis motorocskát közelítenének meg, esetleg valamennyivel gyengébbek volnának. A három villanycsikó közül kettő robogó volna, egy pedig motorkerékpár. A negyedik villanycirkáló pedig a “FUN” kategóriát gazdagítaná.

Könnyen lehet, hogy kapunk majd egy Honda CB125R-t, pusztán elektromos kivitelben, de egy villanyos Honda Grom sem lehetetlen. Mindkét motorkerékpár a nebulók szegmensébe esik, talán nem is véletlen.

Meglehet, így akarják a fiatal motoros generációt belevonni az elektromos motorok világába. Ez egy logikus lépés volna, hiszen azok a kétkerekű szeretők, akik benzines paripákon nőttek fel, nehezebben lehetne megszólítani a Hondának, ha 2040-től valóban csak elektromos motorokat akarnak piacra dobni. Belegondolva, addig felnő egy generáció, egy másik pedig (akik lehet, hogy ma még meg sem születtek) már olyan idős lesz, hogy belekóstolhasson a motorozás romantikájába. Ez szubjektív vélemény, nem Szentírás.

Ti mit gondoltok a jövővel kapcsolatban?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s