30 éves az Akrapovič!

A hivatalosan 1991-ben alapított műhely mostani központjától (Ivančna Gorica, Szlovénia) mindössze 1 kilométerre volt, ahonnan elindult.

Közhelynek hangzik, de attól még igaz, mint ahogyan sok más, a területén nagy ember, úgy ő sem gondolta volna, hogy a 30 éve elkezdett hivatása mekkora méreteket fog ölteni. Igor Akrapovič versenyzőként kezdte, és ebből adódott a “nincs piacon, de kellene, így megcsinálom magam” szituáció, melyből végül formálódni kezdett a ma már jól ismert vállalat.

Akrapovič elmondása szerint a kezdetekkor motorkerékpárok tunningolásával foglalkozott, amit a versenyeken megkeresett pénzből finanszírozott. A tunningolás ugyanannyira izgalmas volt számára, mint maga a versenyzés. Továbbá büszkeséggel tölti el, mikor visszatekint az elmúlt évtizedekre, különösen a versenyzésben betöltött szerepükre, mivel a versenyek a legjobb alkalmak a tesztelésre.

A vállalat szépen haladt előre az elmúlt 30 évben. Először versenymotorokra készítettek kipufogókat, majd ezt követték a nagy teljesítményű versenyautók, na, meg a csúcskategóriás kipöfögők mocikra és kocsikra egyaránt. 140 világbajnokságot nyertek a partner versenycsapatokkal MotoGP, WSBK, DTM és más kategóriákban.

Ezt a három évtizedet pedig kettő, baromira limitált példányszámban piacra kerülő Evolution Line Titanium 30th Anniversary kipufogórendszerrel szeretnék megünnepelni. A Kawasaki Ninja ZX-10RR/ZX-10R-re és a Ferrari F8 Tributora szánt kipufokból pusztán 30 darab készül el. A pontos megjelenési dátum illetve az árak az év későbbi szakaszában derülnek ki.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s