Ehhez fel kell kötni a gatyát: túra Kanadából egészen Argentínáig

Kanada legészakibb pontjából indulva egészen Argentína legdélibb pontjába nem éppen egy rövid út vezet. Ez azonban nem volt elég Ron Bedard számára, ő valamivel megakarja spékelni ezt az utat.

Útját 2017-ben kezdte meg egy Ural társaságában, mivel úgy gondolta, hogy egyszerű javíthatósága miatt a legjobb választás lehet egy ilyen útra. Sajnálatos módon már a kaland elejétől fogva gondokkal küszködött, ezáltal az út már az elejétől fogva megnehezítette a masina az életét.

Első körben ugyanis a hajtáslánc csavar megadta magát. Annyira az elején történt, hogy az úr még csak 3 km-t tett meg az indulást követően. Miután a javítás végbement, mechanikai problémák egész garmadája köszöntötte az útja során, aminek végül a vége – a Prince George Citizen szerint – az Ural bezúzása lett, melyet Bedard végignézett. Ekkor már visszafordíthatatlan volt a motor állapota, ezért került erre a sanyarú sorsra.

A balszerencsés kezdet után jött képbe a Honda Africa Twin, oldalkocsival és az út kibővítése. Ushuaia, Argentina nem volt elég hosszú út neki, ő még délebbre kívánt motorozni, Estancia Moatig. A pontosítás érdekében megjegyezném, hogy az említett út hosszúsága 75.000 km! Odafelé… Estancia Moat pluszban egy 85 km-es utat jelent, kavicsos úton, ami ennyi kilométer után már semmiség, ugye? Minél délebbre akart menni és megtette.

Eredeti tervén pedig még csavart egyet, ugyanis ahelyett, hogy hazautazna repülővel, Buenos Airesből, az 55 éves nyugdíjazott helikopter pilóta inkább hazamotorozik. A Covid közbeavatkozása miatt az út hosszabbodik, már tavaly augusztusban befejezni kívánta a kalandját, azonban már a negyedik karanténját tölti, így kitolódik az idei évre a zárás.

Nektek mi volt idáig a leghosszabb utatok és mivel?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s