Egy Yamaha TW125, nem szokványos célra

Ha egy ilyen feltűnik a horizonton, akkor elkezdődött az apokalipszis!

A távoli horizonton lebukó nap fénye és “picit” átfaragott TW125 nagyon pacek összhatást alkot.

Nem gyenge kreálmány Manuel Vieira (aki régimódi technikákkal és 3D-s nyomtatással is szórakozik egyaránt) autórestaurátor teremtménye. Így még nyolcadliteres gépet nem lehetett megpakolni!

Ahhoz, hogy ez az apokaliptikus szerzet megszülethessen, az egész TW125-öt szétkellet szedni. Maga a motorblokk előző életében flat track versenyeket látott. A festés is új az újjászületett ’25-ös gépezeten, kapott egy teljesen egyedi kialakítású alvázat, ezáltal a Yamaha visszatért az élők sorába. Itt viszont még messze lehetett volna késznek nevezni Vieira motorját. Rádobott egy jókora tankot, az első sárvédőre pedig egy csomagok rögzítésére is alkalmas keretet fabrikált, ezáltal valamelyest növelve a pakolhatósági kapacitását. Ami ide felfér, az legfeljebb pár apróság, nem pedig annyi cucc, amivel az ember egy apokalipszist akar túlélni. Legalább egy ideig.

A trailer, amelyet húz maga után, bőven jól megpakolhatóvá teszi a kis nyolcadliteres erőforrást. Persze, itt sem kell világmegváltó dolgokra gondolni, a fél házat nem lehet magunkkal vinni, ha beüt a szar, de azért “pár” hasznos cucc helyet kaphat a tárolóban. A legnagyobb gondot nem a trailer mérete jelentené, hanem a magunkkal hurcolni kívánt holmik tömege. Mégiscsak egy 125-ös motorról beszélünk, amelynek elég hamar eljönnek a korlátai. Az alkotó biztosra ment, számolt azzal az eshetőséggel is, ha esetleg mélyebb vízátkelőn kellene átverekednünk magunkat, ugyanis a légbeömlőt a hátsó sárvédő fölé vezette fel.

Mintha valami zombifilm jelenetét látnánk.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s