A retro külső és a modern teljesítmény összhangja egy motorban

A gyártósorról is gurulnak le a modern gépek közé múltkorokat idéző vasak. például a Kawasakinak ott van a 900RS, a yamahának az XSR900. Viszont, mi van akkor, ha a saját gondolatvilágod szerint szeretnél egyet?

A válasz több, mint egyértelmű, elég csak megkérdezni Francis Von Tutot, az olasz motorépítőt, aki egy, már hosszú idő óta a garázsban szunnyadó CBR600RR-t szemelt ki átépítésre. A motor eltávolodott igencsak eredeti stílusától, a Honda öreg supersportja egy bitang módon gyors utcai motorrá avanzsált Francis kezei között.

Kezdésnek kitakarította az egész üzemanyagrendszert, a befecskendezőkkel egyetemben. Miután megreparálta, amit meg kellett, rendbe tette a felfüggesztést, a motor karosszériáját, újjáépítette az alvázat, ami a retro-stílusú ülésnek is helyet ad, a púppal egyetemben. A púpnemcsak szimplán egy könnyű alumínium hátul, ez ad helyet az indexeknek, féklámpának, na meg a második kipufogó is ott bukkan ki. A tank a CBR600RR tankja maradt, viszont az első spoiler ment a levesbe és egy Ducati 900SS-é ment fel a helyére.

Kicsit furcsán hat a lámpa helyzete.

A retro megjelenést azért tarkítják modernebb jegyek is, ilyenek például a fordított teleszkópok, a vízhűtéses sornégyes blokk, a Diablo Rosso Corsa II gumik. Ezek az elemek pedig egyáltalán nem rontanak az épített CBR kompakt retrosságán.

Nicsak, kipufog?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s