Ingázóknak, szeretettel: TS Bravo

Ha vetünk egy pillantást erre az elektromos mocira, talán az jutna eszünkbe róla, hogy olyan bitang erős, mint aki menet közben fog kiherélni. Na, meg, hogy biztos rohadt drága. Igazság szerint ez a legújabb kisköltségvetésű elektromos paci, csak picit morci.

Láthattunk már nyomatékszörnyeket, bitang gyors és iszonyat drága elektromos motorokat, viszont a napi ingázók igényeit csak nagyon kevés cég próbálja meg kielégíteni, legalábbis ilyen csini dizájnban. Na, meg ilyen paraméterekkel!

A maximális végsebességétől nem fogunk hiperugrást végrehajtani, sem pedig hoppanálni, mindössze 135 km/órára képes. Ez csupán a fele annak, amit az Energica leggyorsabb paripája kitud hozni magából. És mily szerencse, hogy az áráról is elmondható ugyanez! 12.000 dollárba, ergo a per pillanatnyi árfolyam szerint 3,5 millió forintba kerül a TS Bravo. És mit is kínál nekünk ennyi pénzért?

Egy 11 kW-s vízhűtéses motor gondoskodik a szórakozásról, 58 kW-s csúcsteljesítményt biztosít, 117,6 Nm a forgatónyomatéka. Nem az aksin spóroltak, mikor a tervezők összedugták kobakjukat, hogy megalkossák ezt a motort, mivel egy 16,6 kWh-s akkumulátor gondoskodik a jókedvről. Viszonyítási alapként ez nagyobb, mint a legnagyobb aksi a Zero Motorcycles és a Harley-Davidson elektromos motorjaiban. Bravó, Alrendo!

Ebből adódóan nem kell minden utcasarkon megállni töltőre dobni a Bravot, ugyanis városi tempóval, 50 km/órával (jó, a valóságban ezért Pesten a Pokol bugyraiba kívánnak dudaharsogás közepette) bravúros 419 km-es távot lehet megtenni. Ez az ingázóknak szánt elektromos motorok között több, mint kiemelkedő hatótáv. Jó, ha megvan rángatva a füle, akkor nagyságrendeket redukálódik a táv, 120 km/órás sebességnél már csak 150 km-t lehet vele játszani.

Egy 3,8 kW-s töltővel pedig négy óra alatt megszívja magát akár egy otthoni 220V-s konnektor szponzorálásával.

Kíváncsi vagyok, hogy Európában mennyire lesz kelendő a TS Bravo. Szerencséjére elég jó specifikációkkal rendelkezik, ráadásul nem is az a megszokott ingázókra jellemző dizájnnal írható le.

Azonban nem mindenhol válik elérhetővé a motor, így a következő országokban nem lesz megvásárolható 2021 májusában: Albánia, Andorra, Örményország, Azerbajdzsán, Fehéroroszország, Bosznia és Hercegovina, Grúzia, Izland, Koszovó, Moldova, Montenegró, Észak-Macedónia, Oroszország, Szerbia, Törökország és Ukrajna.

Limitált számban előrendelhető, közel 110.000 forintos előleg letétele szükséges, majd a teljes ár 65%-át márciusban, a maradékot pedig májusban kell kifizetni.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s