2022-ben jöhetne egy KTM 490 Duke?

A 390 Duke és a 390 RC sikere megkérdőjelezhetetlen. Mindkettő motor igencsak kedvelt a kategóriájában, és ő hozzájuk társult még a 390 Adventure, ami ugyanabban a szegmensben egy másik célközönségre összpontosít. Egy 490 modellel pedig csak bővíteni tudnák a felhozatalt.

Nektek hogy tetszik a koncepció?

Az új modell egészen pontosan egy 500 köbcentis, kéthengeres erőforrás volna, ezáltal valahol a 390 egyhengeres, és a 790 kéthengeres modellek között helyezkedne el. Egészen biztos, hogy Indiában fog készülni a legújabb Duke.

Úgy tűnik, hogy az 500 köbcentis Duke különböző konfigurációakt örökölne meg a nagytesóból, de olyan spekuláció is akad, miszerint egy prémium felszereltségű motor lesz azok számára, akik a 390-ről szeretnének váltani. Igazság szerint, mivel a 490 is az A2-be tartozna, s a 390 paraméterei inkább közelítik meg az A2 csúcsát, jelentősen több erőre nem érdemes számítani. Bár gondolatom szerint a 490 kifogja maxolni az A2-t, ergo 48 pacival gazdálkodhat majd a motoregér. A prémium felszereltség alatt, hogy mi jöhet szóba, az még tisztázatlan.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s