Ez egy NASA holdjáró, amit nem a NASA tervezett

A motorozás rengeteget fejlődött az évek, évtizedek alatt, és nem tudhatjuk, hogy a szeretett hobbink alanyai milyen célokat fognak betölteni a jövőben. Nos, az egyik elméleti síkon forgandó koncepció nemrégiben napvilágot látott.

 Andrew Fabishevskiy nevéhez köthető a projekt. Ő tervezte ezt az elektromos motorkerékpárt, amely arra is alkalmatos lenne, hogy a Holdon közlekedjenek vele. Pontosan hogyan is tevődik össze eme koncepció? Csővázas kétkerekűről beszélünk jelen esetben, ez a váz otthont ad az akkumulátornak. A NASA motorkerékpár kerekeinek hajtásáért kettő, különálló motor a felelős, amelyek a kerékagynál helyezkednek el. A kormány alacsonyan található, s hajlított. Ennek oka talán az lehetne a gyakorlati alkalmazásban, hogy az asztronauta minél lentebb tudja tartani a súlypontját. Természetesen off-road gumikkal felszerelt kétkerekű a koncepció, hogy még jobban lehessen a Hold felszínén gurulni vele.

Noha ez a koncepció nem fog valósággá avanzsálni a NASA berkein belül (sem), meglehetősen érdekes látni, hogy bizonyos alkotók milyen koncepciók megalkotására használják fel kreativitásukat. Ti mit szólnátok egy ilyen holdjáróhoz?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s