Belépőszintű változatai jönnek a Damon Hypersport HS-nek

2020 elején a Damon nagyot villantott a Hypersport modellel, hiszen a HS egy 20 kWh-s akkumulátort használ, végsebessége 321 km/óra, 200 lóerős és 321 km-es táv megtételére alkalmas. Ezek mind olyan adatok voltak, amelyek kiemelik az elektromos motorok közül. És akkor ennek a modellnek érkezik a „belépőszintű” modelljei. Nos, nézőpont kérdése…

Damon Hypersport HS: az "alakváltó" elektromos motor - TechWorld

A HS után most a Damon bejelentett kettő, valamennyivel gyengébb modellt is. Az egyik a nagyjából 20.000 dolláros SX (~6 millió forint) és a 17.000 dolláros (~5,1 millió forint) SE. A beárazásban mindkettő javában alákerült az OG Hypersport HS-nek, amely 25.000 dollárba (7,5 milli forintba) kerül. Ezek az összegek véleményem szerint nem a csillagos ég, ha azt nézzük, milyen tudást, erőt, de legfőképpen akkuidőt kínálnak.

Az SE és az SX modellek is megkapják a DC gyorstöltőt, a CoPilot 360 fokos látószögű biztonsági technológiát, és a Shift ergonómiai testre szabhatóságért felelős rendszerét.

Damon Hypersport SX 2021 | Foto OmniMoto.it

Mit is tud az SE és az SX? Előbbi egy 11 kWh-s akkumulátorral érkezik, amely 100 lóerő leadására képes, végsebessége pedig 193 km/óra. Az aksival megtehető legnagyobb távolság 173 km. Az SE feltöltési ideje variálható a másfél órától kezdve egészen a Level 2-es töltő segítségével és DC töltő közreműködésével 20 perces idővallum között, ami 80%-ös töltöttséget ér el.

Az SX egy komolyabban felszerelt modell, ez már 15 kWh-s akkumulátorral felvérezett elektromos vas, 241 km/órás végsebességgel, 241 km-t lehet vele megtenni, és 150 pacival gazdálkodhat a tulajdonosa. A töltési ideje kicsit máshogy alakul, maximum 2 óra kell, viszont Level 2-es töltővel és a gyorstöltő szövetségével 30 perc alatt felszívja magát 80%-ra.

Damon Hypersport SE 2021 | Foto OmniMoto.it

Ti mit szóltok ehhez a kettő „belépőszintű” modellhez? Szerintetek tudnak már annyit ezek a gépek, hogy megérje rájuk beruházni? Gondolataitokat, kérlek, hagyjátok lent a komment szekcióban!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s