Pofásabb és erősebb lesz az új Honda CB125R

Szerencsére, az a fiatal, leendő motoregér, aki szeretne egy motort, amin megtanulhatja a kétkerekű életforma gyönyöreit, alapjait, csodás választékkal találja szembe magát. A Honda CB125R pedig egyértelműen csak bővíti ezt az amúgy is kedvező tárházat.

Honda CB125R - 2021 |

Az, hogy milyen jól néz ki a motor, nem is hiszem, hogy kérdőjelet képezne, ugye? A Honda nem csak a 2021-es modellnél, hanem korábban már olyan formatervvel látta el ezt a kezdőmotort, amitől egy fiatal motoregér nem feltétlen fogja magát egy „csak” 125 köbcentis gépen érezni. Ez a tendencia pozitív, s valljuk be, ha elsőre ránézünk, tényleg nagyobbnak tűnik, mint amit valójában tud. És ez így van jól!

Viszont, most, hogy kiömlengtem magamat a dizájnon, nézzük meg, mit is tud a 2021-es modell. Első körben, a korábbi motorok 13,1 lóerősek voltak, jövőre pedig kettő lóerővel többet fognak tudni ezek az ifjúknak szánt vasparipák. Az a 13,1 paci nem volt éppen sok a kategóriában, és igen, mit számít két lóerő? Ebben a szegmensben azért van jelentősége. A jövő évi modell egészen pontosan 14,7 lóerőt fog nyújtani a fiatalok számára. A fejlesztés egy kicsit unalmasabb, de nem elhanyagolható része, hogy az Euro5-ös előírásoknak megfelel.

2021 Honda CB125R
Nem is olyan pici ez a motor a nagyfiúk mellett!

Továbbá, a 125-ös modell megkapja ugyanazon 41 mm-es Showa fordított villákat, amik találhatóak a CB650R-en is. Ezen a téren is kihívója lesz ezáltal a KTM Duke-nak és RC-nek, amelyek 43mm-es WP Endurance villákkal üzemelnek évek óta.

A félretéveszthetetlen Neo Sports Café dizájn és egyéb elemek, mint például a digitális kijelző jellemzi a jövő évi kis CB-t, s kétcsatornás ABS-el érkezik.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s