Egy café racerré avanzsált Gold Wing és egy spanyol

Egy motort többféleképpen is átlehet alakítani. Elindulhatunk akár onnan is, hogy nem kívánunk komoly módosításokat végezni, helyenként meg ráadásul olyan apróságokat alakítunk rajta, hogy legfeljebb csak mi láthatjuk, más nem. Na igen, cikkünk alanya pont, hogy éppen az ellenkezője. Kérem, gondolta bárki, hogy ilyen szörny kerül napvilágra?

Hell Kustom : Honda Goldwing By DS Motorcycles

Pablo Pérez González biztosan, hiszen a D’s Motorcycles berkein belül egy picit máshogyan gondolkodott. Adott volt egy Honda 1500 Super Sport projekt, amiből még bármi kisülhetett volna. És mi lett belőle? Hát egy café racer. Viszont, mi is alkotja ezt a szörnyeteget?

A vázát egy 1977-es Gold Wing használta valamikor, a blokkot és a hengereket egy 1520 köbcentis Honda Valkyrie belsejéből fabrikálta ki. A szelepfedelek egy 50. Évfordulós Wing alkotóelemei voltak régebben. A karburátor, nos, az nem egy motornak biztosította az üzemanyagellátást, hanem egy 1968-as Porsche 911-nek. A tank nyilván már egy motorról származott, a Honda 750 Super Sportról. Nos igen, egy pár helyről azért kellett alkatrészt szerezni, viszont a végeredményért bőven-bőven megérte. Mindezt pedig már csak tetézi, hogy Öhlins felfüggesztéssel felszerelt a gépállat.

🏁 caferacerpasion.com 🏁 Wow! Big bike! Honda GL1500 Cafe Racer by  Dragon's Motorcycles . #caferac… | Custom bikes cafe racers, Custom cafe  racer, Cafe racer bikes

Ráadásul brutális, hogy a González mindezt gyakorlatilag egyedül hozta össze. Ahol segítséget kért, az a festéssel kapcsolatos részek voltak, minden más viszont saját kezeinek munkája. Le a kalappal a spanyol alkotó előtt, hiszen motorjával egy olyat alkotott, aminek nem szabadna működnie, de mégis képes valahogyan.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s