Olaszországból az Arktiszig egy Zero SR/S-el

 Mind tudjuk, hogy az elektromos motorok jelentős hátrányból indulnak a benzines társaikhoz képest, ha a hatótáv és a feltöltési idő kerül előtérbe, annak ellenére, hogy erősebbek, nyomatékosabbak ezek a gépek. Alapvetően a legtöbben úgy vélik, ezekkel a motorokkal nem lehet elmenni túrázni, hosszabb utakat megtenni, pedig már páran bebizonyították az ellenkezőjét. S mai kalandorunk is ezt a tábort erősíti.

Miriam Orlandi egy kisebb kiruccanást szeretett volna megejteni, így célba vette a sarkvidéket. A legtöbb túrát egy LiveWire nyergében tették meg, a hölgy azonban egy Zero SR/S-t megülve kalandozott el a hidegebb éghajlatra. Útja során 7000 km-t tett meg, s ő az első, aki Európa északibb területeit járta be egy elektromos vas nyergében.

Kalandja 21 napot vett igénybe, mire Miriam elért Bresciából (Olaszország egy városából) Norvégia északi részére.

Miriam az út során átlagosan nagyjából 333 km-t tett meg egy nap folyamán, s mivel az SR/S nem támogat DC gyorstöltést, így egy Level 2-es töltővel (amivel a töltési idő körülbelül 2 óra a 100%-ig egy már frissített modellen), illetve egy Level 1-es töltővel oldotta meg a „tankolást”, ami éjszakába nyúló folyamat volt. Míg az aksi 100%-ról 0%-ra le nem merül, nagyjából 160 km-t lehet megtenni, ami azt jelenti, hogy 1-2 alkalommal kellett napi szinten megállni töltenie, plusz még ehhez jönnek az éjszakai „tankolások”.

Célja ezzel a kalanddal az volt, hogy bebizonyítsa: igenis meglehet tenni ilyen jellegű túrákat ilyen gépekkel. Miriam elmondta, legélvezetesebb az volt az egész utazásában, hogy úgy élvezte a természetet, hogy közben nem zavarta meg.

Továbbá kellemes benyomást keltett benne az idegenek hozzáállása, akik szívesen befogadták őt éjszakára, és segítettek neki a motorja töltésében is.

Útja bebizonyította, nem feltétlen kell a gyorstöltés egy ilyen nagyszabású túra esetében, mindez kivitelezhető úgymond „kevesebbel” is. S ahogyan fejlődik a technológia, úgy lesznek egyre egyszerűbbek, egyre könnyebben elérhetőek ezek az utak.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s