A futurisztikus stílusú Harley-Davidson café racer, ami akár alattad is viríthat!

A motorépítők fantáziája határtalan, és amikor megkaparintanak egy „donort”, akkor bizony megindul a gondolatmenet, hogy mégis mi legyen belőle. Egy ilyen ember számára rengeteg minden nem szabhat határt, ahogyan az sem, miként legyen egy Sportsterből egy café racer.

Az ötlet a németországi, pontosabban Frankfurtban található Mainhattan Choppers berkein belül bontakozott ki, akik egy BAR!STA nevezetű, egyedi építésekkel foglalkozó bolt mesterei. De miként is jutottak hozzá a már fentebb emlegetett Harley-Davidson Sportsterhez?

Történt egyszer, hogy egy ilyen, 1200 köbcentis gép gurult be a műhelybe, amikor a személyzet egy bizonyos Ian Alderton – aki korábban tag volt a Honda európai R&D csapatában, jelenleg pedig az egyedi építések műszakértőjének nevezhető – keze alatt dolgoztak, ki segített a csapatnak megépíteni a karosszériát és támogatást nyújtott a további munkafolyamatok során is.

A motor első vázlataitól kezdve az agyagmintázáson és üvegszálerősített műanyag prototípusokon keresztül az építők a hagyományos technikákat alkalmaztak , hogy biztosítsák az igazi dizájnnyelvet, a BAR!STA szemléletet. Összehasonlítva az idomokkal és a lapos fenekű tankkal, ami a café racereken található, a Mainhattan Choppers munkájának eredménye egy elegáns vonalvezetéssel megalkotott motor, éles sarkokkal felvértezve.

Noha a felépítése, az éles hatás, ami a motorra nézve érzékelhető, ellent mond egy Sportsternek, az alkotók hagytak meg pár apróságot, ami még emlékeztet a kategóriára. Mindeme alkotás megkoronázásaként a csapat gyönyörű ezüst és fekete, kéttónusú festékkel tette szebbé a motor tankját és a farát.

Az alkotás pedig mindenki számára megvásárolható lesz, az alapfelszereltségű modell ára 10.200 eurónál fog kezdődni, ami a jelenlegi árfolyam szerint 3,6 millió forint. Természetesen lehetőség nyílik arra, hogy más kipufogót, más kormányt, kereket és egyéb alkotóelemeket variáljunk rajta, annak függvényében, hogy mi magunk inkább egy futurisztikusabb modellt szeretnénk vásárolni, vagy a retro-faktor érdekét akarjuk képviselni.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s