Férjet keres az 1974-es születésű, de hajadonra kozmetikázott, épített Ducati 750 GT

Első nekifutásra lehetne egy 1979-es 900SS, köszönhetően fekete és arany festéseknek. Ámbár, ha közelebb merészkedünk ehhez a teremtményhez, akkor láthatjuk, hogy más dolog ez. Mondjuk egy 750 GT restaurálása meglehetősen egyedi módon.

Az alkotók Mike és Candie Hurley, a Vintage Desmo háza tájékáról. Hurley úgy találta a motort, hogy kosártartóként funkcionált, és mikor meglátta, eldöntötte: visszaállítja eredeti állapotra, olyanra, amilyen formában a gyártósorról kigurult a Ducatitól. Azonban arra jött rá, hogy számtalan hasonló motorkerékpárt gyártottak a ’70-es évek elején, így inkább egy egyedi gép megépítése mellett döntött. Így akarta elkészíteni az álommotorját.

Visel többfajta motívumot is, melyet az alkotók más mocikból emeltek át, ilyen például a már említett fekete/arany 900SS, ahogyan a „Z” csík a 750 Sportból, de még található rajta hajlított Conti kipufogó a 750 prototípusából.

Rendhagyó motívum, s egyben tisztelgés is a tankon található légy, amely a California Hot Rod győzelmének emel egyfajta emléket. De mi köze a kettőnek egymáshoz? Cook Neilson és Phil Schilling tankján tényleg tanyát vert egy légy, mikor befejezték, végül pedig meg is nyerték az 1977-es Daytona Superbike versenyt. Az egyedi karosszéria – ami egy SS replika egy Imola tankkal karöltve – Rick Covello munkája.

A motor egészen pontosan 64.373 km-t tett meg, mielőtt a felújítás és átalakítás megkezdődött volna. A blokk komplett rendbetételen ment át, új szelepek, új gyűrűk, új csapágyak, csapágyperselyek, és ráadásnak még a 750 Sport dugattyúit is megkapta.

De persze, a modernizálás nem maradhatott el a nagy volumenű projektből. Az alkotó a fékeket és a felfüggesztést kreálta olyan modernné, amilyen modernné csak tudta. Mostani tulajdonosa 2015 óta mindössze 186 km-t ment vele, tehát a motor gyakorlatilag új.

A felújított gépsárkány szeptember 4-ig vásárolható meg az https://iconicmotorbikeauctions.com/  oldalról, 10.000 dollárért, ami jelenlegi árfolyam szerint kicsit több, mint 3 millió forint. Gyönyörködni pedig a galériában tudtok. 😊 😊

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s