KTM superbike koncepció, egyenesen Indiából

Van már egy évtizede is annak, hogy a KTM RC8 elstartolt az osztrák vállalat futószalagjáról. Az idő előrehaladtával az RC8 és utódai nem lettek éppen a legerősebb eladási számokkal rendelkező modelljei a KTM-nek.

KTM-RC-Electric-motorcycle-concept-Mohit-Solanki-07

Mostanra a cég lehet, hiányolja az idomos superbike-ot a repertoárból, hiába elérhető a naked KTM 1290 Super Duke R, ami egy közvetlen leszármazottja az RC8 projektnek. Ámbár a KTM nem kívánkozik visszahozni az RC8-at, ezt az osztrákok világosan az emberek tudtára adták. Az élvonalat sokkal inkább egy elektromos superbike jelentené, függetlenül az RC8-tól. De vajon ez volna az a koncepció, ami majd egyszer legördülne a gyártósorról?

KTM-RC-Electric-motorcycle-concept-Mohit-Solanki-02
KTM-RC-Electric-motorcycle-concept-Mohit-Solanki-06

Eme koncepciót pedig az indiai származású Mohit Solanki álmodta meg, méghozzá meglehetősen kreatívan, s egyedi módon. Megfigyelhető, hogy hátul csak az egyik oldalt van lengőkar. Emellett az alvázkeret, ami tartja a tankot és az ülést, egy olyan kompakt egész sziluettet alkot, ami érdekessé, és tekintetet magával ragadóvá teszi a motort. Amellett, hogy futurisztikus, még nem is tolja túl, megvan egy kellemesen jövőbemutató dizájnja, s össze vetni nem lehet azokkal a koncepciókkal, amik “elektromos motor” címszóval látnak napvilágot és az embernek összerándul a gyomra tőlük.

KTM-RC-Electric-motorcycle-concept-Mohit-Solanki-04

Nem tudni, mik a tervei a KTM-nek ezen a téren, de én személy szerint nagyon megnézném ezt a koncepciót a valóságban. És ti, mit szóltok hozzá?

KTM-RC-Electric-motorcycle-concept-Mohit-Solanki-03

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s