Karbantartás-mentes láncot készített a BMW Motorrad

Azt, hogy melyik láncot hogyan, miként kell karbantartani, a gyártó előírásai alapján tudhatjuk meg, azzal együtt, hogy pontosan mivel is kell elvégezni a karbantartást. Nos, A BMW Motorroad láncai esetében előreláthatólag semmifajta előírás nem lesz, legfeljebb ennyi: használd bátran!

BMW M Endurance Chain

A BMW Motorrad már bebizonyította, hogy a kardánok közel gondozás mentesek, és most úgy látszik, a láncok terén is kipróbálják magukat. Vajon a láncok esetében is betudják azt váltani, amit a kardánoknál?

Az új lánc X-gyűrű dizájnt kapott, ami nem feltétlenül egy új dolog így önmagában. Ami itt az újdonság a dologban, hogy a BMW egy másfajta bevonatot kezd el alkalmazni a láncgörgőkön, ami magyarra lefordítva a „négylapú amorf szén”, ami nem is biztos, hogy így megállja a helyét, de szerencsénkre egyszerűbb neve is van: ipari gyémánt. Ez a fajta gyémánt lényegében egy szívósabb fajta anyag. Köszönhetően ennek a bevonatnak, az M Endurance láncoknak nincsen karbantartási periódusa. Nem kell se takarítani, se olajozni. Szinte már álombeli, nem?

BMW M Endurance Chain Cross Section Diagram

Per pillanat a BMW-nél az S 1000 RR és S 1000 XR modelleken érhető el, mint opció, de megvásárolhatod majd akár a meglévő motorodra is. A BMW terve az, hogy a később megjelenő, újabb modelleket már alapból ezzel a lánccal szereljék fel. Piszok jó ötlet, amivel előrukkoltak, de várjuk ki, hogy mi lesz belőle!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s