Láthatáron lehetne egy 300-as Ténéré?

Miután a kalandmotorok – is – elértek egy bizonyos méretet, tömeget, a gyártók bevett szokása lett az adott motorok kisköbcentis változatának elkészítése és piacra dobása. Ennek köszönhetően kezdtek elterjedni az olyan motorok, mint például a KTM Duke 390, a Yamaha MT-03, a BMW G310 GS.

A pletyka az olaszoktól ered, ugyanis a Motociclismo leült beszélgetni Fabrizio Corsival, aki az MT-03 tesztpilótájával az említett motorról (természetesen) és a kisköbcentis szegmens jövőjéről a Yamahánál. Az egyik újságíró fel is tette a kérdést, miszerint esélyes-e, hogy a Yamaha előrukkoljon egy 300-as Ténérével? Corsi elmondta, hogy mind a BMW, mind a KTM nagy figyelmet kapott, mikor ők maguk bemutatták a saját kisköbcentis kalandmotorjaikat, a Yamaha pedig készen áll, hogy válaszoljon a felhasználóbázis hívására.

Tekintettel arra, hogy a YZF-R3 és az MT-03 alatt is ugyanaz a motor muzsikál, elég jó esélyek volnának arra is, hogy esetleg a 300-as Ténéré alá is ez a blokk kerüljön. Igazán sok jóval kecsegtető opciónak hangzik, nem igaz? Ha pedig a Yamaha jól játssza ki a lapjait, ki tudja, még talán a Kawasaki Versys alá is oda tudna pörkölni. Bár én inkább azt az oldalát nézem az esetleges Ténéré érkezésének, hogy a fiatal motoregerek beletudnának kóstolni a Ténérékbe is, úgy, ahogyan a már fentebb említett motorkerékpárok esetében érvényesül. Ezzel pedig a Yamaha még akár biztosítani is tudná, hogy a felcseperedő fiatalok később a nagy Ténérét válasszák.

Ti mit gondoltok, elfog érkezni egy kisköbcentis Ténéré?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s