Ha volna Bugatti motorkerékpár, így nézne ki?

Az elmúlt időszakban megannyi koncepció látott már napvilágot, s még mindig kerülnek elő olyan – papíron, programban – megtervezett gépek, amikről valamennyien nem is gondolnánk, hogy komolyan a való világ egyik közlekedésben fellelhető szereplőjét fogják képezni.

Én magam is így vagyok Anay Kshirsagar tervező munkájával, amely a Bugatti Audacieux névre hallgat. A tervezési folyamat során biztosra szeretett volna menni azzal kapcsolatban, hogy a dizájnban megmutatkozzon hódolata a Bugatti cég történelme felé. Továbbá, megpróbálta kiragadni a vállalat dizájnmegoldásainak kulcsfontosságú elemeit. Ötletként szolgálhatott az ikonikus C sorozat lópatkóra emlékeztető rácsa is, mely jelen esetben a motor hátsó kerekében foglal helyet.

Néhol talán hasonlóság is felfedezhető közte, és Newron faborítású elektromos motorja között, pusztán az Audacieux egy sokkal futurisztikusabb megjelenésű gép. Háromdimenziós változat nem lett építve belőle, így ebből adódóan az apróbb részletek nem feltétlen látszódnak.

Egy elég merész dizájngrafika, amit látni vélünk, egy olyan alkotótól, aki megpróbálta elképzelni, milyen is volna egy Bugatti motorkerékpár. Mint motor, úgy messze áll a széptől, ennek ellenére a művészi munka, ami a dizájnban fellelhető, dicséretre érdemes. Mindenesetre, ha egyszer valójában születne Bugatti motorkerékpár (ami igen kis eshetőséggel fog), az jó eséllyel nem így nézne ki.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s