Elektromos oldalkocsis BMW-t a népnek!

Megtervezni egy motort izgalmas folyamat lehet. Én nagyjából úgy tudom elképzelni az alkotási procedúrát, mint amikor egy író megálmodja a regényét, az alapokat, amelyeket a további tervezési munkák során csiszol, finomít, s megannyi dolgot elvégez rajta, amelynek a végén születik valami. Úgy, ahogyan a regényeknél, úgy a motoroknál is lehet valami szolid, barátságos, vad, elborult, egyáltalán nem hétköznapi. Pontosan úgy, mint az El Solitaro MC off-road koncepció.

Eleve már az nem teszi beskatulyázhatóvá, hogy egy olyan elektromos motor koncepcióját figyelhetjük meg, úgymond a személyében, amelynek oldalkocsija van, ami bár megint nem a hétköznapi fajta, de megvan ennek a funkciója. Ugyanis, nemcsak a cuccainkat lehet pakolni az oldalkocsiba, hanem maga a kocsi plusz aksik elhelyezését is lehetővé teszi. Na igen, ez a megoldás még mindig jobb, mint a Hades, aminek az aksija kísértetiesen hasonlít egy férfi nemi szervre: https://motorbarat.com/2020/01/05/nem-minden-a-kinezet-de-hades/

A koncepció 3D-s rendereléssel készült, és a tervező Iago Valiño úgy álmodta meg, hogy akár munkásgépnek is lehessen használni. Erre utalnak a gumik, amelyek preferálják az off-road-ot, de akinek esetleg az onroad a szimpatikusabb, akárcsak nekem, azok is bátran használhatnák aszfalton, hiszen a széles, bütykös gumikkal felszerelt igásló mindenhol megállja a helyét. Bár mondjuk, azért azt hozzá tenném, hogy szép a dizájn, de ha valójában a terep is prioritást élvez, akkor annak a szabad magasságában, a kormányában, és a lábtartókban is meg kellene mutatkoznia, nem? A konklúzió magáról csak a megjelenésről az, hogy bár szép, funkcionalitás szempontjából ellent mond önmagának, hiszen az említett, problémás részek inkább sportossá teszik.

Mindezek mellett a táskánkat hevederrel tudjuk rögzíteni, és Valiño elhelyezett plusz egy extrát az oldalán, ahova rakhatunk mondjuk egy fejszét, vagy ásót, vagy lapátot.

Specifikációk nem elérhetőek a gépről, minden fellelhető anyag a koncepcióról a rajzok. Bár, azért személy szerint reménykedem benne, hogy egyszer lefog egy ilyen gördülni a gyártósorról.

Ti mit gondoltok a tervezetről?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s