Sugármeghajtású mopeddel észveszejtő sebesség

Ugye, napjainkban már megszokott, hogy a mopedek általában 50 köbcentisek – nem a 110-et menő tuning „Simsonra” gondolok – és a végsebességük is elég hamar elérkezik, motortól függően 50 km/óránál, vagy akár 80 km/óránál.

The 230mph jet-powered moped

NA DE, mi van akkor, ha valaki ezeket a szabályokat kifejezetten rugalmasan értelmezi? És nem, még mindig nem az átalakított Simsonokra gondolok, hanem valami sokkal durvább cuccra. Nos, meglehet, hogy a soron következő… Valaminek, maradjunk ennyiben, van egy-két módosított vonása, amitől ez a moped már nem moped.

Kezdjük azzal, hogy egy negyed mérföldes versenyen a végsebessége 321 km/óra. Mondjuk, az más kérdés, hogy személy szerint én ezzel a géppel nem mernék fele ennyit sem menni, de hát nem nekem kellett megülni.

The 230mph jet-powered moped

Visszatérve a lényegre, az alkotó Frenchman, aki mikor kitalálta ennek a szerzetnek a koncepcióját, szerintem minimum enyhén valamilyen tudatmódosító szer hatása alatt állt. Drag Mob álnéven versenyzett és tunningolt Mobylette nyergében kezdte pályáját.

Az első alkalommal egy 125-ös, kétütemű blokkot helyezett moped vázba, végsebessége pedig megütötte a 257 km/órát.

Mintha csak egy böszme nagy rakétakilövést látnánk, vízszintben…

Ezt követően pedig már nagyon durván hatott a cucc, ugyanis Drag Mob fogott egy sugárhajtómű turbinát, amit egy metán hajtotta Chevy blokkja hajtotta meg. Azért ez már izmosabb volt, 346 km/órás végsebességre is képes volt. És a praktikusság sem egy elhanyagolható dolog. Némelyik mocinak az a hátránya, hogy nem elég nagy az utasunk ülése. Na, itt van neki hely bőven, úgyhogy akár csajozósgép is lehet ez a masina. Jó, az más kérdés, hogy a mopedeknél utast sem szabad szállítani, de szerintem ha ezzel megállítana a rendőr, akkor nem az utasba kötne bele legelőször.

Drab Mob viszont nem tétlenkedett és 2007-ben új rekordot állított fel, immáron a végsebesség 370 km/óra volt, s eme böszme nagy sebesség elérése óta nincsen hír a férfiról.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s