Ki mondta, hogy a Lego gyerekjáték? – Tessék, egy életnagyságú Ducati Panigale V4 R

Ha esetleg valaki úgy érzi, megunta a Technic nem épp olcsó és nem épp egyszerű járgányait, azoknak tudok valami igazán különlegeset…

LEGO Ducati Panigale V4 1:1 Model Revealed - Jedi News

Az elmúlt hónapokban több Lego moci is született, s ha emlékeztek, volt közöttük életnagyságú is, amely olyan kitartásról és eltökéltségről árulkodik, mely sokunknak nem lenne gyerekkorunk ily módon történő újra éléséhez. Mert hát a gyermekkort is újra lehet élni, egyesek pedig úgy teszik, hogy életnagyságú és bizonyos szempontból még szinte megegyező Lego motort építenek – nem arra kell gondolni, hogy hány lóerős az alkotás 😉 .

Brickfinder - “Life-Sized” LEGO Ducati Panigale V4 R Revealed!

A bámulatos, életnagyságú replika megalkotója Riccardo Zangelmi, a Lego áldásának kíséretében. Semmi kétség nem fér hozzá, hogy a férfit egy nemrégiben megalkotott, hasonló projekt vezérelte, ami a Britten V1000 Legoból készült életnagyságú mása volt. Jelen esetünkben is a hasonlóság lehengerlően bámulatos, hogy mégis mennyire pontosan hasonlít a Panigale V4 R Lego replikája az eredeti vashoz.

Ducati-Panigale-V4-R-lego-build-12
Rivaldafényben

A projekt egyszerűen attraktív, s gondolhatja mindenki, nem is annyi Lego volt felhasználva hozzá, mint ami bármelyik Lego City dobozban található – bár kisgyerekként néha attól is a hajamat téptem –, szám szerint 15.000 Lego és Technic darabka alkotja ezt a zseniális alkotást. Na, ha ezt véletlen feldönti valaki… Bár azért a széllőcske nem fújja el egyhamar, ugyanis a Lego alkotta replika 180 kg, s alig nehezebb, mint az eredeti, amely 172 kg. Én csak csodálkozni tudok bizonyos emberek ily magas szintű kitartásán. További érdekesség, hogy a Ducati CEO-ja, Claudio Domenicali és MotoGP versenyzője Andrea Dovizioso jelen voltak a leleplezéskor.

Ducati Panigale R Lego in scala 1:1 con Andrea Dovizioso - MotorBox

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s