Így nézne ki a következő BMW elektromos robogó dizájn?

Szép vagy, szép vagy, de a praktikusság még egy megkerült kritérium.

A küllős kerék nem probléma, csak érdekes behatást kelt egy ilyen motoron.

Amikor meglátod legelőször a Carota Design munkáját, mely a BMW Motorrad elektromos robogójának koncepció szinten álló dizájnja, akkor talán arra gondolhatsz, hogy vajon a BMW miért nem tett lépéseket a kivitelezéséhez, hogy a koncepció ne csak koncepció maradjon, hanem valóság legyen. Ez a gondolat, meglehet, addig állna fent, amíg meg nem tekintenéd a Bavarians egykori ajánlatát a C Evolution elektromos robogókból, amik már eltűntek a 2020-as robesz kínálatból, meghagyva a benzines C 650 GT-t és a C 400 X-et.

A BMW elektromos robogójának ezen verziója tiszta célzás a többi C-sorozatos BMW robogó felé, ahogyan a Concept Link felé is, melyet 2017-ben mutattak be a világnak. Ahol a Concept Link egy picit tömzsi volt és széles elől, a Carota K04-55 dizájnja úgy tűnik, karcsúsodott valamelyest, míg mindeközben a megjelenésében észrevehető, hogy olyan hatást kelt, mintha behajtott szárnyak pihennének a pilóta lába felett, megvédve a széltől.

Viszont, ha már szélvédelem, az nagyon szép és jó, hogy ilyen dizájnos a koncepción a kivitelezése, de az a probléma, hogy ez csak a lábakra igaz. A pilóta felsőtestét ugyanis semmifajta – csakhogy egy szakmabelit idézzek egy vele történt korábbi beszélgetésből – “légymonitor” nem védi, ami azért jól jönne. A másik probléma, hogy jócskán fukarkodtak a tároló elhelyezésével. Igen, most mondhatnád: de hiszen az ülés alá lehet pakolni. Nem, nem lehet. Oda az aksi került és a motor, így két lehetőség van a tárolás kapcsán. Az egyik az, hogy nem lesz majd rajta tároló – persze ha a koncepció valóság lesz –, amit személy szerint nehezen tudnék elképzelni, vagy pedig lesz rajta, azonban nem az ülés alatt, hanem lesz mondjuk egy kisebb kosár a kormány alatt, ami le-és felszerelhető. Oké, koncepció, de az mondjuk szintén nem praktikus, hogy még egy dobozt sem lehet az ülés mögé felhelyezni.

Ennek ellenére a koncepció baromi jól néz ki, szerintem nagyon ötletes, csak ugyanannyira nem praktikus. Elképzelhető, hogy egyszer a gyártósorról fognak legördülni ezek a robeszok, bár ez persze inkább majd a beárazásától fog függeni.

Forrás:
http://Rideapart.com

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s