Hétköznapokra nem hétköznapi dizájn, avagy ilyen a 2020-as Honda Ruckus

2020-ban talán a Honda Ruckus a tökéletes példa, hogyha egy igazi kultikus robogóról kívánunk szót ejteni. 2003 óta található meg a japán cég kínálatában ez az elég praktikus kismotor. Igen, annyira kismotor.

Pontosabban, kereken 49 köbcenti, és egy igaz barát lehet mind a pizzafutárok, mind a robogós fiataloknak, vagy akár a B-s jogsival rendelkező emberkéknek, akik mondjuk nem szeretnének kocsit elővenni két doboz tejfölért, de bringa helyett valami gyorsabbra ülnének. Fogyasztása is egészen barátságos, ellehet vele császkálni egy jó darabig, mindössze 2 litert iszik meg 100 km-en, legalábbis az EPA szabvány szerint. Vagyis ezt mérési körülmények között mérték, tehát még kiderül, mit mutatnak a felhasználó tapasztalatok. Ennek ellenére biztató eredmény. Ez azt jelenti, hogy valamennyivel több, mint 200 km-t tehetünk meg a városon belül, tankja ugyanis 5 literes.

A tároló nyitott a robeszon, igen, a minimalista ülés alatt található. Az ára is barátságos, dollárból átváltva 905.000 forintba kerül, természetesen a jelenlegi árfolyamban.

A karburátoros robesz megfelelő a városi közlekedésre, elég nyomatékot biztosít komolyabb forgalom esetén is. 70 km/órás végsebessége pedig bőven-bőven elegendő a városi forgalommal történő tempótartáshoz.

A kinézetéről pedig nemes egyszerűséggel ki lehet jelenteni, hogy szép. Még nekem is tetszik, pedig én aztán a robeszok garmadájából elenyészően kevéssel szimpatizálok, de szám szerint ez a harmadik, amire ránézek, és arra gondolok, szívesen mennék vele. Magyarországon nem annyira gyakori robogóról beszélünk, az egyik leggyakrabban használt hirdetőoldalon mindössze két darabot találtam. Így, hogy itthon nem is egy tucatgép, akár még csajmágnes is lehet. Na jó, azért ettől még messze áll… Elég hülye ötlet ezzel bepróbálkozni, de ha sikerül, már nem is akkora nagy hülyeség. Esetleg, ha egy ilyen AM kategóriás kis vassal szemeznél, persze az előzőektől függetlenül, akkor Honda Zoomer néven keress rá, itthon így érhető el.

Forrás:
https://ultimatemotorcycling.com/2020/04/26/2020-honda-ruckus-buyers-guide-specs-prices/?fbclid=IwAR0_4QlLP85qPDw5B0qLO1kreQdhGfHXrP1D_lpBGnT23TJA_KFiffTNBXk

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s