Nem minden arany, ami fénylik, kivéve ez a Harley-Davidson

Ámbár már első ránézésre is láthatjuk, hogy nem az Aranyember motormása áll előttünk, bevallom, jóindulatú költői túlzás akad a címben. Na, de kérem, az alkotók megérdemlik. 🙂

Photo

A lengyelországi Game Over Cycles Instagram oldalára ha felmegyünk, akkor pontos képet kaphatunk arról, hogy a srácok mennyire elborult gépeket képesek építeni számtalan stílusban. Mi több, már a motorkerékpár építéssel foglalkozó üzlet neve is szinte kiállt, mint bizonyíték, itt bizony nem kispályás építőkről van szó. Legyen szó steampunk, vagy disztópikus dizájnról, a lengyelek minden esetben nagyon aprólékos, nagyon részletes munkát adnak ki a kezük közül.

Photo

Egy motor azonban más, mint a többi. Gyönyörű, de nem áll be a sorba. Ez pedig a 2019-es Harley-Davidson Street Bob valami nagyon szokatlan, nem hétköznapi átalakítása. A mocskos jól átformált gép a New York – Rzeszow Motorcycle nevet viseli, mintha a motor egyfajta hódolatból lenne elnevezve így a tulajdonosa által, aki két városról nevezte el a motort, melyeket otthonának tekint. Legalábbis, így látják egyesek. Bár tény, hasra ütés szerűen nem szokás így motort elnevezni, tehát lehet valami a fentebbi elgondolásban.

Photo

Amellett, hogy ránézek és annak ellenére kellene nekem ez a gép, hogy nem az én műfajom, az alkotók számtalan utalást elrejtettek a motoron, amelyeknek megtalálása figyelő szemeket igényel. Csakhogy egy párat említsek, tiszteletet tesz Manhattan és más fontos épületek előtt, ilyenek például a World Trade Center tornyai is, amelyek például a kerekeken találhatóak. Ez az apró gesztus is emléket állít ennek a napnak. További kulturális elemként megtalálható rajta a New York Yankees, a tank tetején a Brooklyn Híd került fel.

Azonban nem csak amerikai kulturális elemek szerepelnek a motoron, hanem helyet kap a Lengyel Függetlenségi Törvény Emlékmű, amely egyébként Rzeszowban található. Eltekintve mindezektől a kipufogó csőcsonk, amely a Chrysler Building keze által lett tervezve, 24 karátos arannyal van bevonva. Összességében a csapatnak megközelítőleg 260 órát vett igénybe, hogy CNC maróval megalkossák a motort díszítő metál és arany elemeket. Bámulatos a végeredmény. Én magam is szívesen elnézegetném a garázsban.

Forrás:
https://www.rideapart.com/articles/406695/custom-harley-davidson-street-bob-gold/?fbclid=IwAR0jnqOtePf3DLr3WurH1lHOQ5WGwwTPaz2Lqi-58TORVqUBfqIs6VLpahY

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s