Pillekönnyű és erős elektromos krosszmotor a horvátokról

A horvátországi TORP kemény munkát fektet abba, hogy egy igazán erős elektromos motorral rukkoljon elő amellett, hogy megfelelő gyorsulással és fürgeséggel rendelkezzen egy időben. Ez, bár kicsiben, de úgy tűnik, sikerült a horvát vállalatnak, így bemutatásra került az egyszerűen csak TORP Bike néven említett elektromos krosszmotor.

Képtalálatok a következőre: torp bike price

Legyen szó akár négykerekű elektromos szuperautóról, vagy a kétkerekűek világába sorolandó nagy teljesítményű elektromos mocikról, a horvátok azért tudnak meglepetéseket mutatni. Legújabb kétkerekűjük nem okoz csalódást.

Képtalálatok a következőre: torp bike price

Ugyanis a TORP Bike 20 lóerős, viszont ehhez az erőhöz egy pusztán 29 kg-os súly társul! Pillekönnyű vas, talán már hihetetlenül is. Ehhez még ráadásként jön, hogy alacsonyan van a súlypontja, végsebessége 80km/óra, ami azért off-road terepen nyújt lehetőségeket. És ha ez még nem lenne elég, 300Nm nyomaték leadására képes – a cég állítása szerint.

Képtalálatok a következőre: torp bike price

Az aksik 1,8 kWh-s, cserélhetők, amelyek mindössze 2,5 órás használatot biztosítanak. Ez még akár probléma is lehetne, csakhogy a cég szerint ez a 2,5 óra keményebb off-road csapatás esetén érvényes, ami legyen szubjektív, hogy kinek mit jelent. Itt nincs megadva, hogy hány km-t bír el az aksi, a horvátok eléggé leegyszerűsítették az aku hatótávjának megadási módját. De remélhetőleg nem arra értik a 2,5 órát, amikor Pistike kiviszi szántóra megkapartatni a hátulját 😀 . Bár kevés lehet a játékidő, a 80%-os töltöttségi szinthez csak fél órát kell várni, ahhoz viszont, hogy 100%-on legyen, már másfél órát. Persze, hogy a csicsás extrák se maradjanak ki a motorból, van benne Bluetooth csatlakozás és Wifi, ami szerintem baromi fölösleges, de igazából elfér, amit ígér, az simán elviszi.

A roppant könnyű súlyhoz hozzájárul az akkumulátor tömege, ami mindössze 8 kg. Az egyik, ha nem a legkönnyebb kivehető aksi üzemelteti a motort, de nyilvánvalóan egy Damon Hypersportba nem rakhatnak ekkora akut, a nagyobb teljesítmény nagyobb energiaforrást is igényel. Ettől függetlenül karcsú a 8 kg-os tömeg.

A motor ára dollárból átváltva 2,6 millió forint.

Források:
https://electricmotorcycles.news/torp-motors-released-their-new-performance-dirt-bike/
https://electrek.co/2020/03/04/torp-bike-15-kw-electric-motorcycle/

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s