A2 kompatibilis Africa Twinen dolgozik a Honda

A Honda dolgozik egy kisebb Africa Twinen, hogy jelen legyen a középsúlyú kalandmotorok piacán.

Képtalálatok a következőre: mini africa twin

A hír igazán izgalmas a kalandmotorok kedvelőinek, ugyanis ebben a szegmensben egyelőre csak a 250 és 450 köbcentis verzióban elérhető, terepre szánt CRF és a sokkal nagyobb 1100 köbcentis Africa Twin az opció. Éppen ezért a Honda megszeretné találni az arany középutat, hiszen vannak olyan motorosok, akiknek a CRF már kicsi, azonban az Africa Twin még nagy, akár azért, mert az 1100-as motor túlságosan erős és nagy tömegű a számukra, akár azért, mert A2-es jogosítvánnyal rendelkeznek. Mindezek hátráltató tényezők tudatában a Honda valami újat akar mutatni a piacon, ezzel is erősítve a fiatal motorosok körében a nevét.

Az új motorok az NC sorozat továbbfejlesztésére alapoznak, amely magába foglalja az NC750S-t és a kalandmotor stílusú NC750X-et. A tervezet szerint a motor 790 köbcenti lesz, aminek elegendő erőt és nyomatékot kell biztosítania mindamellett, hogy meg kell felelnie az Euro5-ös előírásoknak. Ahogyan az Africa Twin esetében, úgy itt is a sor kettő a lehetséges opció egy DCT sebességváltóval, amit egyébként a jelenlegi NC modellek már használnak.

 Kenji Morita, az 1100 köbcentis Africa Twin projektvezetője szerint ha olyan vasakról beszélnek, amelyek teljes egészében kalandmotorok, akkor a választék nem kifejezetten nagy a cégüknél, emiatt gondolkodnak egy olyan modellen a fiatalok számára, ami ezt az irányt erősíti. Egy bizonyos árhoz belőve kívánják megépíteni, s a motor egy egyszerű, nem állítható kijelzővel és szintén nem testre szabható felfüggesztéssel érkezne.

Kenji Morita with 2018 Honda Africa Twin

Az új 790 köbcentis kalandmotort a Honda a versenyképes középsúlyú kalandmotorok közé szeretné kategorizálni, ahol a BMW F850S, az új Triumph Tiger 900, a Yamaha Ténéré 700 és a KTM 790 Adventure helyezkedik el. Bár a kisebb Africa Twin kevesebb erő leadására lesz képes, mint vetélytársai, könnyebb kezelhetőséget biztosít mindamellett, hogy alkalmasabb a kezdő motorosok számára. Igazán jó húzás ez a Hondától. Egy nagyköbcentis, de még így is A2-es jogosítvánnyal vezethető moci képe sok fiatal fantáziáját képes megmozgatni.

Az áráról egyelőre nincsen hivatalos információ, az MCN szerint a mini Africa Twin 8500 fontba, tehát nem sokkal több, mint 3 millió forintba fog kerülni.

Forrás:
https://www.motorcyclenews.com/news/new-bikes/2021-honda-africa-twin-middleweight/

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s