Kétfajta fékprobléma miatt hívják vissza a Yamaha R3 2019-es modelljeit

Yamaha Motor Corporation kettő potenciális fékproblémával hívta vissza a 2019-es YZF-R3-at. A japán cég magyarázata szerint mindkettő hibalehetőség rizikófaktorában benne van a fékcső rongálódása, aminek következtében elfolyhat a fékfolyadék, ergo az első fék elveszítheti hatékonyságát.  Mindkét esetben az első fék beeshet, amely növeli annak kockázatát, hogy a pilóta elveszíti irányítását a motor felett.

A hibát észlelő dokumentum úgy magyarázza a jelenséget, hogy mikor a motoros elfordítja a kormányt balról jobbra, akkor a fékcső hozzáér a kürt vezetékéhez. A folyamatos érintkezés, súrlódás következtében a fékcső elkopik, következménye pedig a fékcső kilyukadása, fékfolyadék elfolyása és a fék hatékonyságának jelentős romlása. Az első fékre vonatkozó visszahívások durván 1500 modellt érintenek.

A második visszahívás a fékcső tartójához kapcsolódik, amely egyszerűen leszakadhat, mert érintkezik az első villával. Ez a probléma köszönhető a hibás rögzítőfülnek. Ennek eredménye, hogy az első teleszkóppal történő érintkezés miatt szintén kilyukadhat a fékcső. Szintén megközelítőleg 1500 modell érintett ezzel a problémával. A 2019-es Yamaha YZF-R3 motor tulajdonosoknak erősen ajánlott felvenni a kapcsolatot a Yamaha szervizekkel.

Forrás:
https://www.rideapart.com/articles/402033/recall-2019-yamaha-yzfr3-1/?fbclid=IwAR1jbwuVMj9M9hEt5J-FMkPku8oIxIOS-7FU1cZ04ROJ-pvOuL1n3oEQFUM

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s