Előrendelhető a tényleg nem hétköznapi külsejű steampunk stílusú Newron EV-1

Azon rövid idő óta, amióta fut ez az oldal, volt szerencsém írni pár igen érdekes külsejű motorról. Mikor legelőször megláttam ezt a motort, nagyon furcsa érzések támadtak fel bennem, amire majd a végén visszatérünk. Nagyon kíváncsi vagyok, ti mit gondoltok erről a gépezetről, én magam még mindig nem tudom eldönteni. Talán majd a cikk végére 😀 .

Képtalálatok a következőre: newron ev-1

A tavalyi év folyamán a Newron EV-1 elektromos motorkerékpár bemutatkozott, azonban az kérdéses volt, hogy mikor fog megjelenni. Bár még nagyon pontos információ nincsen ennek a nagyon is különlegesen és különösen kinéző motor megjelenéséről, már előrendelhető. Annyi egyelőre, hogy 2021-ben esedékes.

A francia tervezésű Newron EV-1 talán az egyik leginkább szemet kápráztató elektromos motorkerékpár az elmúlt évek során. Ebben a motorban megmutatkozik az, mi történik akkor, ha a tervezők megkapják az alkotói szabadságot. Itt totál elszabadult a pokol.

Képtalálatok a következőre: newron ev-1

A hordó alakú akkumulátor igencsak jól látszik, azonban a nem éppen hétköznapi külsőhöz hozzájárul a nyitott fa karosszéria elemek. A hajlított fának (igen, fának, utána néztem, az nem fa behatás, az tényleg fa…) csontváz hatása van.

Képtalálatok a következőre: newron ev-1

A technikai részét megnézve a motornak nem lehet okunk panaszra, a maximális sebessége ugyanis 220km/óra, a hatótávja pedig „300km felett van”. Hogy kerek legyen a történet, az EV-1 kap még egy igazán izmos gyorstöltőt is, amivel 40 perc alatt megszívja magát.

Gyorsulása sem az utolsó, 0-100-ra mindössze 3 másodperc alatt van fent. Mondhatunk a külsejére akármit, a technikai adatok bizakodásra adnak okot.

Ellenben az árával, ugyanis euróból átváltva forintba a jelenlegi árfolyam szerint durván 18.500.000 forint lesz, amihez egy karcsú, mindössze 680.000 forintos előleget kell fizetni. Tökre megéri, nem?

Képtalálatok a következőre: newron ev-1

Hát, elég vegyes érzések vannak még mindig ezzel a motorral kapcsolatban. Az egyik énem azt mondja, ez a motor egyenesen ronda, nem a megszokott motor kinézete van, a másik énem pedig azt, hogy a ma megszokott formák sem voltak ezelőtt ötven évvel, semmi nem stagnál, mindig lesz valami új, s el kell fogadnunk, a dizájn is elmegy új irányokba.

Viszont nem baj, hogy elmegy más felé, de szokták mondani, jóból is megárt a sok. Illetve, miért fa? Erre bárki tudja a választ? Mert én nem tudom megérteni ennek a létszükségletét. Bár technológiában igen szépen teljesít az elektromos masina, az ára viszont ennek is az egekben van, bár igaz, sokkal kevesebbért is kérnek már sokkal többet.

Forrás:
https://electrek.co/2020/02/20/newron-ev-1-electric-motorcycle-taking-orders/?fbclid=IwAR3WX3hhChTJ4LtWqHUnZdWq9BxaolzEserobHl1h1vPFM81pttVRmOVb1g
https://electrodealpro.com/lets-take-a-look-at-the-newron-ev-1-2020-concept-electric-motorcycle/

Egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s