Nem minden a kinézet, de… – Hades

A külső egy motor esetében olyan, mint egy jól felszolgált vacsora, amelyet a párod társaságában fogyasztasz el. Számít, hogy néz ki, de ha megeszed, úgysem fog érdekelni, mert az ízre fogsz figyelni. Így van ez a Hades esetében is…

Azért mindig akad egy-két olyan vas, amit egy jó ízlésű inkább messziről kerül, de akad olyan is, aminek a megjelenése megmosolyogtat. A cikk alanya inkább az utóbbiba tartozik. Na jó, meg az előbbibe is. De erről kicsit később, a képek már úgyis elárulták a gondolataim egy részét.

    A Curtiss Motorcycles 2017-ben egy bátor döntésre szánta el magát, s belevetette magát az elektromos motorkerékpárok világába. Először is megjelentettek egy prototípus dizájnt a Zeus motorkerékpárjukból (ami megint csak egy érdekes jelenség), eztán felfedték az izmos erőforrást, ami a vasat hajtja.

Képtalálat a következőre: „zeus motor curtiss”
Ez sem egy gyönyörűség, de ha ronda és ronda között kellene választani, inkább ezt választanám

    A Hades nem kis teljesítményű motor, 162 kW és 217 lóerő, plusz 200 Nm nyomaték leadására képes. Ez azért elég jó összességében, nem igaz? A 16.8 kWh-s elemek a rakéta alakú motorházban helyezkedtek el, ami a blokk alatt volt található.

Bár lehet, hogy a cég motorja erős, azért a külsejét – érthető módon – érték kritikák. Egyrészt, oké, hogy így néz ki a motor, de vajon a vázra ható jelentős hajlító nyomaték problémája, amit ez a nehéz aksi okoz, hogyan lesz orvosolva? Másrészt – és ezt már ti is észrevettétek – az elem elhelyezkedése igencsak egy férfi nemi szervre emlékeztet, sokaknál ez pedig nem éppen a legnyerőbb. Bár, ki tudja, egyes motorok azzal tűnnek ki, hogy milyen vadállatias az első lámpa, vagy mennyre pofásak az áramvonalas idomok, lehet, ez azzal fog, hogy pöcse van. Visszatérve a tárgyra, a Curtiss azért odafigyelt a reakciókra, így a külsőn javítottak azáltal, hogy az elem végénél elhelyeztek egy második rögzítési pontot és rádobtak még pár plusz extrát a dizájn érdekében. Igaz, ettől a jókora pénisz még nem tűnt el, de már ez is valami.

A motor várhatóan idén tavasztól kerül gyártásba. A gyártó egyébként dolgozik még azon, hogy a motorház kinézete más legyen, szóval elképzelhető, hogy mire gyártásra kerül a sor, addigra már csak egy rossz emlék lesz a mostani formája. A hátsó felfüggesztés közvetlen az aksi fölé lett áthelyezve.

    Az ára 17 millió forintnál nem sokkal több, illetve 44.000 forintot kell előlegbe fizetni. Ha Február 20.-ig lerakod az előleget, akkor majdnem 90.000 forint értékű szénszálas felfüggesztést kapsz mellé, teljesen ingyen.

    Egyébként kétfajta változatban lesz elérhető a motor, az egyik rövid, míg a másik hosszú tengelytávval fog rendelkezni. Ezeken kívül nem lesz változás a változatok között.

Forrás:
https://electrek.co/2020/01/03/curtiss-hades-electric-motorcycle-redesign/?fbclid=IwAR1bdSxjy2YmVdNH6V-qBchjrFwJT8jXGwVxZGAMGuMxHIoK-nushKB9icQ

Egy hozzászólás

  1. […] Eleve már az nem teszi beskatulyázhatóvá, hogy egy olyan elektromos motor koncepcióját figyelhetjük meg, úgymond a személyében, amelynek oldalkocsija van, ami bár megint nem a hétköznapi fajta, de megvan ennek a funkciója. Ugyanis, nemcsak a cuccainkat lehet pakolni az oldalkocsiba, hanem maga a kocsi plusz aksik elhelyezését is lehetővé teszi. Na igen, ez a megoldás még mindig jobb, mint a Hades, aminek az aksija kísértetiesen hasonlít egy férfi nemi szervre: https://motorbarat.com/2020/01/05/nem-minden-a-kinezet-de-hades/ […]

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s