Vissza az időbe – Herald Brat 125

Herald Brat 125

Vannak olyan gyártók, akik arra törekednek, hogy a piacon megjelenő vasaik a lehető legmodernebb formát öltsék, s vannak olyanok, amelyek inkább vissza nyúlnak az időbe, hogy ott keresgéljenek ötletek után kutatva. Ami egyáltalán nem rossz dolog. A veterán külsejű motorok színesítik a modern kor repertoárját, s kisebb kategóriában egy retro szerető fiatal ezeken a gépeken keresztül megismerheti, milyen mocik is szelték az utakat az apja fiatalkorában, és milyenek elől menekültek szűk utcákban a rendőrök elől… Természetesen ilyen nem volt, csak kiszínesítik fiatalságukat. 🙂 A soron következő motorkerékpár gyártó egyébként híres a kisköbcentis motorjaikról, ebből is látszik, hogy ez a cég nagy figyelmet fordít a motorozás szeretetének átadására a fiatalok számára.

Képtalálat a következőre: „herald brat 125 2020”

A retro szerelmes fiatalságnak – na meg persze az idősebbeknek is – ez a motor nyerő lehet, melyet a brit Herald Moto Company hozott el. A legújabb modelljük Herald Brat 125 néven ismert, amelyet a régi vágású motorok inspiráltak, illetve emellett egy nagyon jó tanulómotorként tűnik fel. Az egyhengeres, négyütemű kisvas endurós jellemzője az off-road kerekek, na meg az egyenes kormány. A klasszikus kinézet tovább van fokozva a csiszolt alumínium sárvédőkkel és a rozsdamentes acélból készült kipufogóval. A motor száraztömege 147 kg, ülésmagassága 820mm. A ’25-ös Brat három fajta festéssel lesz elérhető: acél szürkében, rézben, illetve katonásan zöld színben.

Képtalálat a következőre: „herald brat 125 2020”
Képtalálat a következőre: „herald brat 125 2020”
Képtalálat a következőre: „herald brat 125 2020”

Amikor kigondolták a Brat modellt, akkor valami nem éppen hétköznapi dologgal akartak előrukkolni. Ez igazából sikerült is, de úgy, hogy a motornál nem vetették el a sulykot– bár nem is nagyon tudták volna hol. A motorra jó ránézni, vonzza a tekintetet, van egyfajta kellemes megjelenése úgy az egész gépnek. Ez a motor azért is húzza a szívemet, mert érdeklődéssel fordulok a veterán gépek felé, egy 250-es ETZ-t vettem nemrégiben. Ha ez a motor elérhető lenne itthon, tuti kipróbálnám :))).

Mindenféleképpen pozitív tendencia, hogy a retro vonal a kisebb gépeknél is megjelenik. Az meg pláne előny, hogy mind utcai használatra, mind pedig terepre is megfelelő társ lehet ez az A1-es jogosítvánnyal vezethető motor. A Brat ára átváltva nagyjából 1,1 millió forint. Ez a ’25-ös kategóriában nem horribilis összeg, de nem is nevezhető olcsónak.

Forrás:
https://www.motorcyclenews.com/news/new-bikes/2020-herald-brat-125/
https://www.rideapart.com/photo/4513753/herald-brat-125/

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s