5 motor, amelyek pompásabbak voltak, mint a Streetfighter V4 a 2019-es EICMA rendezvényen

A keddi cikkemben beszámoltam arról, hogy az idei EICMA legszebb motorja címet a Ducati Streetfighter V4 érdemelte ki, szerény véleményem szerint, jogosan. Most viszont itt van még öt motorkerékpár, amelyek klasszabbak voltak az idei rendezvényen, mint maga a győztes. A listával kapcsolatos gondolataimat a cikk végére hagyom, tehát íme, mely motorok voltak klasszabbak a nagyérdemű szerint:

Brough Superior AMB-001

Legyen szó stílusról, britekről és kocsikról, Aston Martin kétség kívül viszi a prímet. Ő alkotta meg a Brough Superior-al a Brough Superior AMB-001 nevű motort, aminek a dizájnja erősen futurisztikus, és, amint ez a képen is látszik, két embernek aligha van hely rajta. Ergo, srácok, akinek van pénze kicsengetni érte nagyjából 34 millió forintot, az ne számítson rá, hogy barátnővel mögötte fogja róni az utakat.

Képtalálat a következőre: „brough superior amb-001”
Drága mulatság ez, de gyűjtőknek igazi csemege lehet

Benelli Leoncino 800 Trail

A következő motorkerékpár a Benelli Leoncino 800 Trail. A magas, bújtatott stílusú kipufogó oldalsó burkolattal van lefedve, ennek köszönhetően nem fogja megsütni a motoros lábát. A büszke Pesaro Oroszlánja motívum ül az első rövid sárvédőn. A fűzött küllős kerekek, az aranyozott villák, a vaskos tank igazán jó külsőt kölcsönöz ennek a motornak, emellett a kiállása – szerintem – már egy komolyabb nagymotor benyomását kelti a szemlélőben.

Képtalálat a következőre: „Benelli Leoncino 800 Trail”

Ducati Scrambler Desert X

A Ducati eldöntötte, hogy hódolatot tanúsít a Cagiva gyökereihez, melyet a bolognai márka felfedésével, a Scrambler Desert X motorkerékpárral tesz meg. Cagiva nyerte meg a Dakar rallyt 1990-ben és 1992-ben – ez volt az az év, amikor a Ducati a tulajdonukban volt. Cagiva eladta a Ducatit 1996-ban és 2012-ben pedig felbomlott. A Scrambler Desert X nevű vassal a Ducati visszahozta a kilencvenes évek elejei Dakar verseny hangulatát. A LED-es ikerfényszórókkal, a fél burkolattal, és a fűzött küllőkkel elhozza számodra a Szahara Dűnéit .

Képtalálat a következőre: „Ducati Scrambler Desert X”

Husqvarna Norden 901

Lenyűgözve lehettünk a modern Husqvarna dizájnja által, melyben a retró stílus megtalálható svédes hajlammal. A Norden 901 nem különböző. A neve szó szerint azt jelenti, hogy „Észak”. Ellenben Havas Jon elcsüggesztő fejlődésétől, biztosak lehetünk benne, hogy mikor Husqvarna elkészítette a motor eme verzióját, úgy érzed, hogy ez „Észak Királya”.

Képtalálat a következőre: „Husqvarna Norden 901”

Aprilia RS 660

Az utolsó helyen pedig a már előző listában is szereplő Aprilia RS 660 foglal helyet. Nem tudunk csak úgy elnézni eme motor mellett. Az RS 660 tökéletes egyensúlyt tart a sportosság és a komfort között egy teljesen korrekt olasz motor elérése érdekében, amely elakarja érni a világ minden táját. 100 lóerő több, mint elég a szükségesnél. Ami egyértelműen megfékezi, az az elektronikai eszközök skálája, melyet az Aprilia ajánl. Végezetül pedig a szárnyak alaposan tesztelve lettek a szélcsatorna belsejében.

Képtalálat a következőre: „aprilia rs 660 2019 eicma”

A listát, mikor megtaláltam, nem igazán értettem. Mármint abból a szempontból, hogy némelyik motor mégis mit keres rajta?

Szerintem az Aprilia RS660, és a Benelli Leoncino 800 Trail az a két motor, ami vetélytársa lehet külsőleg a V4-nek, a többit viszont én emiatt fel se raktam volna a listára. Pláne nem a Brough Superior AMB-001-et, ami ugyan igaz, futurisztikus kinézettel lett tervezve, de számomra a külsőt befolyásolja a praktikusság, kényelem. Ami azon a motoron aligha található meg.

Ti mit gondoltok, valóban jobban néznek ki ezek a motorok, mint a győztes?

Források:
https://www.zigwheels.com/news-features/news/top-5-best-looking-bikes-at-eicma-2019/35976/?fbclid=IwAR05W_t9PsEO_ay7LqQpQknGAZ-ohw-Nfi5gxp-YZYKRTUUZ8V5XUwaddDo
https://advrider.com/more-details-on-ducati-desert-x-emerge-eicma-2019/
https://www.youtube.com/watch?v=YZZbKAUEDO0
http://www.lerepairedesmotards.com/actualites/2019/aston-martin-amb-001.php
https://www.motopinas.com/motorcycle-news/husqvarna-shows-norden-901-adventure-concept.html
https://www.aprilia.com/ca_EN/news/2018/Aprilia-Concept-RS-660/

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s